بتن نسبت به دیگر مصالح ساختمانی نه تنها از نظر فنی مطلوب است بلکه از نظر زیبایی معماری میتواند به ساختمان کیفیت طبیعی تری بدهد. با ظهور و به کار گیری بتن در قرن نوزده میلادی افق های تازه ای فراروی معماران و مهندسان سازه گشوده شد. در این دوران بتن به عنوان یک عنصر سازه ای با کاربرد معمارانه باعث انقلابی در معماری گردید.
در سال های اخیر نیز با تلفیق سازه با هنر معماری , بتن باعث پدیدآمدن زیبایی شناسی جدیدی گردیده است. با پیشرفت های چشمگیر در صنعت بتن فصل جدیدی از معماری نوینفراروی طراحان قرار گرفته است.
انواع مقاومت بتن:
مقاومت بتن را میتوان به مقاومتهای فشاری، کششی، خمشی، برشی و پیچشی تقسیم کرد.
مقاومت فشاری چیست؟
مقاومت فشاری، توانایی سازه در برابر بارهای محوری فشاری (کاهش طول محوری) است. مقاومت فشاری بتن، مهمترین مزیت این ماده به حساب میآید. مقدار این مقاومت پس از شروع گیرش بتن و به مرور زمان افزایش مییابد.
مقاومت کششی بتن چیست؟
مقاومت کششی، توانایی ماده در تحمل بارهای محوری کششی (افزایش طول محوری) است. بتن یک ماده بسیار ضعیف در مواجهه با تنشهای کششی به حساب میآید. این ماده دارای ساختاری متخلخل است. به همین دلیل، درون بتن معمولا ترکهای ریز و میکروسکوپی وجود دارند. هنگام اعمال بارگذاری کششی، این ترکها افزایش طول میدهند. تا زمانی که بارگذاری ادامه داشته باشد، گسترش ترکها نیز (تا لحظه شکست) ادامه مییابد.
مقاومت خمشی چیست؟
مقاومت خمشی یا مدول گسیختگی، توانایی ماده در تحمل بارهای جانبی (در راستای عرض) است. بارهای خمشی و فشاری، از رایجترین انواع بار در سازههای مختلف به حساب میآیند. پیادهروها، لاردهها و تیرها را میتوان به عنوان نمونههایی از المانهای تحت بارگذاری خمشی در نظر گرفت. به دلیل ضعیف بودن مقاومت کششی بتن نسبت به مقاومت فشاری آن، احتمال رخ دادن شکست از بخش پایینی تیر بتنی وجود خواهد شد. در این حالت، اگر چند میله فولادی در بخش پایینی قرار داده شود (مانند بتن مسلح)، مقاومت کششی تیر به مقدار قابلتوجهی افزایش مییابد.
نتیجه آزمایش بتن اکسپوز ونوس استون
مقاومت فشاری: Kg/cm 850
مقاومت خمشی: kg/cm 118
جذب آب بتن اکسپوز: 4%
جذب آب سطحی: g/cm 0/147
مقاومت در برابر یخ زدگی: هیچ گونه ترک خوردگی و ریزش دانه ها مشاهده نگردید.